Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kortsiktigt om Green Cargo

Det statligt ägda Green Cargo, som själva säger att de är ett grönt alternativ, väljer att föra över godstrafik från järnväg till lastbil.

 De menar att det inte är nog lönsamt att transportera gods i Jämtland på järnvägen. Miljöpartiet anser att det rimmar illa med en grön omställning. Bland annat innebär det en markant ökning av den redan tunga trafiken på Jämtlands vägar vilket i sin tur leder till ökat koldioxidutsläpp, större vägslitage och minskad trafiksäkerhet. En ökad tung trafik på våra vägar riskerar även leda till fler köer vilket bland annat länets turistnäring ser som ett hot. Miljöpartiet vill istället förbättra järnvägen. En utbyggd järnvägskapacitet gynnar både gods- och persontrafik och är framför allt ett långsiktigt hållbart alternativ till den tunga lastbilstrafiken. En rödgrön regering kräver att Green Cargos ägardirektiv ses över. De kortsiktiga vinsterna ska inte få äventyra en långsiktig och hållbar utveckling som inte bara gynnar miljön utan även företag och privatpersoner i vårt län såsom i hela landet.

Jimmy Eriksson och Charlotte Oster, Miljöpartiet Östersund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel