Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kortsiktiga nedläggningar

Nu är skolnedläggningar på tapeten igen, den här gången i Östersunds kommun. Enligt Barn och utbildningsnämndens ordförande Björn Sandal och hans meningsfränder, krävs för stora investeringar för att behålla alla befintliga skolor. Nedläggningsivrarna menar att det är bättre att satsa pengarna på undervisning än att lägga dem på lokaler. Då frågar sig vän av ordning: Hur kan lokalerna i de aktuella skolorna vara så dåliga? Kommunen har väl hela tiden haft ett fortlöpande ansvar att underhålla dem! Är det möjligen så att ansvariga i dessa frågor avsiktligt eftersatt underhållet i vissa skolor, för att nu kunna vända detta till starka argument för nedläggning. Oavsett om byggnaderna i framtiden skall fungera som skollokal eller som lokal för annan verksamhet, är det ju lika viktigt att byggnaderna underhållits på ett ansvarsfullt och bra sätt. Nu tror jag inte att avrustningen av byskolorna, som nu pågår och som pågått i många år är bra vare sig för barnen eller för den kommunala ekonomin. Våra jämtländska kommuner får ju hela tiden svårare och svårare att få sina skolbudgetar att gå ihop.

Alltså våra kommunpolitiker, titta upp från era budgetsiffror! Försök se helheten och sammanhangen och vad som är orsak och verkan! Lägg er energi på en framtidsinriktad politik! Ekonomin blir inte bättre, våra bygder blir inte mera levande och våra barn blir inte klokare av att ni, timme efter timme, dag efter dag, stirrar på siffror, som ni endast kortsiktigt kan bli vän med.

Kurt Folkesson, Alsen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel