Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kortlivat datasystem för jakt läggs ned

På tolvslaget 7 juli öppnades den.
Men redan minuterna senare kraschade webbapplikationen NatureIT.
Två veckor senare stänger nu länsstyrelsen datasystemet helt för fjälljakt.

Applikationen NatureIT som länsstyrelsen lanserade i början av juli fick en tuff start. Datasystemet kraschade ganska snart efter att den lanserades och nu läggs datasystemet ner. Anledningen är att Cybercom har meddelat länsstyrelsen att de inte kan garantera driften på applikationen NatureIT, skriver länsstyrelsen.

Länsstyrelsen beslutade under måndagen att inte använda NatureIT alls, varken till försäljning eller för aktivering av jakttillstånd för jägare online när det gäller småviltjakten i Mittådalens och Handölsdalens samebyar. Aktiveringen är stängd tills vidare, skriver länsstyrelsen på sin hemsida. I stället ska myndigheten utreda andra alternativ.

Det var i slutet av maj i år som länsstyrelsen meddelade att försäljningen av tillstånd för jakt på renbetesfjället skulle ske i ett nytt webbaserat datasystem. Det nya systemet var ett samarbete mellan de tre nordligaste länen som har statliga renbetesfjäll i sina områden.

Men glädjen över det nya systemet, NatureIT, blev kort. För när systemet väl lanserades och släpptes lös till köparna kraschade dataservrarna.

Orsaken till driftstörningen var den anstormning av de kunder som försökte köpa de jakttillstånd för ripjakten som släpptes klockan 00:00 den 7 juli, skriver länsstyrelsen på sin hemsida.

Sen dess har systemet varit liggande. Tanken med det nya datasystemet var att jägare skulle kunna köpa jakttillstånd direkt via webbapplikationen och på så vis lättare kunna planera jakten med information och boende.

I och med att länsstyrelsen i år använder en ny plattform, NatureIT, ska jägare kunna köpa tillgängliga jakttillstånd såväl till sig själv som till en grupp jägare direkt via webbapplikationen.

Läs tidigare artiklar:

http://www.ltz.se/allmant/jamtland/nytt-system-for-fjalljakt

http://www.ltz.se/allmant/jamtland/nytt-jaktsystem-kraschade-vid-start

http://www.ltz.se/jamtland/ostersund/rennaringsdelegationen-kande-inte-till-vidden-av-sitt-beslut

http://www.ltz.se/jamtland/ostersund/lansstyrelsen-andrar-sig-om-fjalljakten