Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Korsord och annat smått och gott

/

Annons

Alla vill naturligtvis ha semester, men om man ska tro vad som skrivs i tidningarna så kan det bli en traumatisk upplevelse. Plötsligt ska man umgås med familjen! Och det är tydligen något som en del inte klarar av. Jag har lyckligtvis inte haft några problem, varken f. s eller e. s (före skilsmässan – efter skilsmässan).

– Det beror nog på att jag är så följsam och käck, säger sambon. Du får bestämma allt och då är du ju nöjd...

Hmmm …kan det vara så enkelt?

Jag lyckades pricka in de två veckorna i slutet av juni och början av juli när vi hade nästan tropisk värme. Och då orkade jag/vi inte göra något mer än sitta i skuggan på balkongen och läsa eller sitta vid barnbarnets lilla pool och önska att hon måtte stänka lite vatten på oss också. När jag sedan återgick till jobbet var det +10 och kallt regn – ”vanlig jämtlandssommar” som sambon kallar det.

För mig spelar inte vädret så stor roll, men för krögarna på stråket och Yranarrangemanget i övrigt är det viktigt så låt oss hoppas att vädergudarna blir på gott humör!

Korsordslösandet ökar på sommaren. Mitt också. Jag prenumererar på en korsordstidning och har faktiskt haft tid och lust att ge mig i kast även med de svåraste korsorden. Född tävlingsmänniska som jag är, så jobbar jag mot klockan med lösningarna, jag vill skicka in så många som möjligt och ha chans att vinna. Min syster skickar aldrig in något, för henne är lösandet hela nöjet, för mig bara halva, jag måste alltid jaga en medalj om än bara i form av en skraplott.

Den stora passionen som ramlade över mig för inte så länge sedan, är att brodera. Det har jag väl gjort, till och från, under åren och det är otaliga halvfärdiga korsstygnstavlor som samlats i garderoben. Nu är de bortrensade, några saknade mönster, några fanns inte garn till och en del …tja, varför köper man vissa mönster egentligen?

En arbetskamrat som just har flyttat packade upp en låda förra veckan och hittade tre intakta broderipåsar som hon generöst gav till mig och tillsammans med de andra broderierna jag skaffat kommer jag att ha sysselsättning till långt efter pensioneringen. Jag har hittat massvis med mönster till bra pris på en auktionssajt. Nu ligger mina bud i framkant på ett hundratal moulinégarner till ett hyfsat pris, men i går blev jag snuvad på några garndockor. Vad folk är fräcka! Höja ett bud med två kronor när det är en sekund kvar!

Jag måste bli snabbare, jag måste bli snabbare! Redan när jag skriver det här stiger pulsen..

Mer läsning

Annons