Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Körsäsongen kickar i gång

En heldag med körsång för såväl hela körer som ensamma sångfåglar. 
Nästa lördag är det körkickoff på Verkön. 

Nästa lördag, den 23 augusti, arrangerar Jämtlands musikskola tillsammans med Camilla Karlsson en körkickoff på Verkön. 

– Det är första gången vi gör det här, säger Jonas Hagström från Jämtlands musikskola. 

Enligt Sveriges körförbund sjunger 600000 svenskar i kör. Dit är inte Jämtlands musikskolas två rock- och gospelkörer anslutna så troligen är det ännu fler än så. 

– Det är bevisat att det är bra för hälsan, körsång skrivs också ut på recept nu, säger Jonas Hagström. 

Kick offen är till för vana körsångare, ovana körsångare eller för icke-körsångare som längtar efter att sjunga tillsammans. 

– För den som inte sjunger i kör är det ett tillfälle att prova på under uppsluppen stämning, säger Jonas Hagström. 

Han räknar med att ett 50-tal sångare ska anmäla sig, men det finns möjlighet att ta emot fler. Två erfarna körledare finns med som workshopledare under dagen; Camilla Karlsson som leder Jämtlands musikskolas båda körer och Mats Ternvall som leder Frösö gospel. Pianisten Ingvar Bergner kompar. 

Körövningarna är tänkta att börja redan på bussen från stan ut mot Verkön. Det blir tre olika workshoppass under dagen där deltagarna jobbar med låtar i olika genrer, enkel koreografi och scenframställning. Dagen avslutas med festmiddag, underhållning av Girls and Pearls och en körkonsert av deltagarna för de vanliga besökarna på Verkön.

– På kvällen bjuder vi Verköns besökare på en konsert där vi blandar de sånger vi lärt oss med allsång, säger Camilla Karlsson.