Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Korngryn med saffranskokta persiljerötter

Korngryn, Sveriges svar på ris, blir en vegetarisk favorit med rotfrukter.

Annons

4 personer

Det här behöver du:

2 dl korngryn

1 liter grönsaksbuljong

500 g persiljerötter

2 st vitlöksklyftor

Smör-&rapsolja

1⁄2 pkt saffran

1⁄2 tsk salt

2 dl apelsinjuice

150 g Herrgårdsost

1 dl hackad färsk persilja

Hasselnötsås:

2 dl turkisk matyoghurt

1⁄2 dl hackade hasselnötter

2 krm salt

Så här gör du:

Koka grynen i buljongen 35–40 minuter. Skala och dela rötterna. Skala och hacka vitlöken. Fräs det i smör-&rapsolja 2–3 minuter. Tillsätt saffran, salt och juice. Låt koka sakta under lock 5–10 minuter. Häll av grynen och spola dem i kallt vatten. Blanda med rötterna och låt det bli varmt. Skär osten i bitar, strö över den och persiljan. Rör ihop såsen och servera den till. Receptet kommer från Arla.