Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Korngryn med saffranskokta persiljerötter

Korngryn, Sveriges svar på ris, blir en vegetarisk favorit med rotfrukter.

4 personer

Det här behöver du:

2 dl korngryn

1 liter grönsaksbuljong

500 g persiljerötter

2 st vitlöksklyftor

Smör-&rapsolja

1⁄2 pkt saffran

1⁄2 tsk salt

2 dl apelsinjuice

150 g Herrgårdsost

1 dl hackad färsk persilja

Hasselnötsås:

2 dl turkisk matyoghurt

1⁄2 dl hackade hasselnötter

2 krm salt

Så här gör du:

Koka grynen i buljongen 35–40 minuter. Skala och dela rötterna. Skala och hacka vitlöken. Fräs det i smör-&rapsolja 2–3 minuter. Tillsätt saffran, salt och juice. Låt koka sakta under lock 5–10 minuter. Häll av grynen och spola dem i kallt vatten. Blanda med rötterna och låt det bli varmt. Skär osten i bitar, strö över den och persiljan. Rör ihop såsen och servera den till. Receptet kommer från Arla.