Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Korkade regler vid köp av fiskekort"

Torbjörn Andersson och sonen Anders ville fiska på Herrö skog, men enligt Sveg-Herrö fiskevårdsområdesförening ska båda betala fullt pris för ett årskort, trots att det finns familjekort.

– Jag blev så arg över deras korkade regler, säger Torbjörn Andersson.

När Torbjörn Andersson och skulle köpa ett fiskekort till sin familj så blev han både förvånad och arg.

– Återförsäljaren ville ha 900 kronor för mig, min sambo och min 17-årige grabb. Det som Sveg- Herrö fvof kallar för familjekort gäller enbart mellan maka/make/sambo.

Han och sonen Anders skulle ta en fisketur på Herrö skog, men i stället för att köpa årskort som de hade tänkt köpte de i stället två dygnskort.

– Att barn när de fyllt 15 år ska lösa eget fiskekort för 400 kr/ år är i mina ögon horribelt. När min andra son fyller 15 år, så ska min familjs fiskekort i Sveg Herrö kosta 1300 kr per år, det är så att man undrar om de vill att det ska bli en överklassport, säger Torbjörn Andersson.

Så länge han minns har de köpt ett familjekort varje år och betalat ca 500 kronor. Torbjörn Andersson tycker dessutom att reglerna för dygnskorten är opraktiska.

– Om man är fiskesugen en sommarkväll så måste man sluta fiska vid midnatt eller köpa två stycken dygnskort a 100 kr. Dygnskortet bör verkligen bli ett dygnskort och gälla 24 timmar från köptillfällets tidpunkt, säger han.

Anders Stenvall Andersson är 17 år och brukar dra i väg med kompisarna och fiska.

– Jag vet att det är många i min ålder som inte köper fiskekort. Det måste vara bättre att sälja mer än att ha höga priser och det är konstigt att man ska jämföras med en vuxen när man går på gymnasiet, säger han.

Torbjörn Andersson efterfrågar också ett Härjedalskort.

– Det är löjligt att varje fvof ska ha sitt eget fiskekort, det går efter gamla sockengränser, säger han.

Örjan Eriksson blev ordförande i Sveg- Herrö fvof i april och han vill ändra på de nuvarande reglerna.

– Det är fel att familjekortet inte gäller hela familjen som bor hemma, annars borde det ju heta sambokort, säger han.

Örjan Eriksson kan inte säga i nuläget vad priset kommer att vara för en ungdom, men upp till 18-20 år ska man kunna tillhöra ett familjekort.

– Det är jättetråkigt, många av reglerna är totalt förlegade och detta är en puckarna som jag vill ändra på. Tyvärr så måste besluten klubbas i årsstämman nästa år, man kan inte ändra något under en period, säger han.

Även dygnsfiskekortet som gäller till midnatt ska ändras så det gäller från den tid man köper det.

– Jag vill även jobba för att ett gemensamt fiskekort som täcker flera fiskevårdsområdesföreningar. Det kommer hända mycket inom fisket framöver, som att vi ska satsa mer på turisterna, säger Örjan Eriksson.