Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kören som inte kunde sjunga åker till Island

/
  • På onsdag håller Hoverbens Salongskör en föreställning i Hoverberg. Och veckan efter har de sin första show utomlands, på Island.

Det började med att de ansåg att de inte kunde, men de ville – sjunga. Så de bildade en kör.
Efter mer än tio år har de lärt sig en hel del, har haft flera föreställningar och drar nu iväg till Island för att sjunga.

Annons

1997 startade ett gäng glada damer som ville, men inte ansåg att de kunde, sjunga en kör ihop. De kallade den för ”Vi som inte kan sjunga” och körledaren Chris Greiborn tog sig an dem. Sedan har de hållit på år efter år och sjungit och haft olika föreställningar.

Hittills har kören, som snart fick byta namn till Hoverberns Salongskör eftersom det ansågs att de faktiskt kunde ta ton, bara uppträtt inom länets gränser. Men i höstas växte en idé om att ta sig utanför länet fram.

– Vi far till Island och sjunger lite sa vi då, berättar Marianne Persson, en av medlemmarna.

Sagt och gjort. Under vintern har de samlat ihop pengar varje månad och i mitten av nästa vecka flyger de iväg. På Island väntar en kör de har utbyte med, och tillsammans ska de hålla en föreställning.

Kontakterna på Island har de skapat via körmedlemmen Gunvor Moqvist, vars dotter är bosatt på Island.

– De är lite mer som oss, ett gäng glada amatörer som gillar att träffas. Det är mycket skratt och upptåg när vi träffas, säger Marianne Persson.

Till Islandresan har de repeterat in en show som de beskriver som lite kör-buskis, och nu på onsdag håller de en föreställning på Hoverbergs bygdegård.

– Det blir som ett genrep inför showen på Island, säger Marianne Persson.

Därefter är det hög tid att packa ner hattarna och klädesplaggen i guldlamé inför resan till Island. Och se till att alla 12 medlemmar är friska och krya.

– Just nu är halva kören lite förkylda, säger Marianne Persson.

Mer läsning

Annons