Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Körde rakt in i hus med stulen bil

Under natten stals en bil i Hede där föraren efter en vansinnesfärd körde rätt in i ett hus efter riksväg 84. Bilen hittades övergiven tidigt på söndagsmorgonen.

Det var vid tretiden natten mot söndag det small till ordentligt i Hede. Efter att åkt runt Preem-macken i norra Hede gasade föraren över riksväg 84. Först mejades en lyktstolpe ner men med full fart fortsatte föraren med den stulna pickupen över vägen och rakt in i ett bostadshus.

Vittnen som hörde smällen uppmärksammade en man som haltandes började gå från bilen där den stod inkörd i kåken. Mannen vände dock tillbaka och lyckades backa upp bilen och kunde köra därifrån. Den krockade bilen lämnades på samma ställe där den stals.

Det bodde inga människor i det hus som fick en kortväggen förstörd med både huset och bilen fick omfattande skador. Tydliga skoavtryck lämnade föraren både vid olycksplatsen och från den lämnade bilen och till det hus han gick till efter att ha lämnat bilen. Polis från Östersund är på väg till Hede.

Under natten har minst två bilinbrott ägt rum i Hede.