Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Körde med lös ytterdörr- döms till böter

När mannen stoppades av polisen körde han en bil med släp utan att ha rätt till det. Samtidigt upptäcktes att han inte spänt fast sin last ordentligt eller stängt av bilens dimljus.

En 38-årig man döms för olovlig körning eftersom han inte hade behörighet att köra bilen tillsammans med släpet. Samtidigt körde mannen också med dimljus och halvljus samtidigt, vilket inte är tillåtet. Vid samma tillfälle hade mannen också lastat en ytterdörr på släpet, utan att spänna fast den ordentligt. För detta döms han för två fall av brott mot trafikförordningen. Mannen döms för de tre brotten till böter på 2500 kronor.

Mannen nekar till brott och menar att han inte visste att han inte fick köra bilen och släpet. Att dimljuset var på förklarar han med att de tänds väldigt lätt och att han inte hunnit se det. Den lösa ytterdörren tyckte mannen inte behövde spännas fast.