Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Körde bil full från hotellgarage

En 47-årig man från länet har av tingsrätten dömts för rattfylleri. Det var i samband med att mannen skulle övernatta på hotell i Östersund tillsammans med sin flickvän som händelsen utspelade sig. Paret blev osams och mannen bestämde sig för att lämna hotellet. Här går sedan uppgifterna isär.

Enligt mannen bad han en förbipasserande köra ut hans bil från hotellets garage för att han skulle sova i den på gatan utanför. Enligt kvinnan var det mannen själv som körde ut bilen från garaget. När polisen kom till platsen hade mannen 0,98 promille i blodet.

Tingsrätten väljer att tro på kvinnans uppgifter och dömer mannen till rattfylleri. Han ska betala 100 dagsböter på 250 kronor. Mannen ska också betala en avgift på 500 kronor till brottsofferfonden samt betala tillbaka kostnaderna för provtagning och analys.