Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Körde 50 kilometer för fort – med skylift

En man i 50-årsåldern dömdes nyligen i Östersunds tingsrätt för att han kört minst 50 kilometer för fort med en skylift på släp efter bilen.

Annons

Mannen åtalades i början av året misstänkt för hastighetsöverträdelse men nekar till att han kört så fort som polisen påstår.

Händelsen utspelade sig på E 14 i september förra året. Mannen säger att han körde längs Europavägen med sin bil och hade en så kallad skylift kopplad på bilen.

När han såg att en polisbil kom i kapp honom kände han att han låg i vägen med sin bil och ökade farten till cirka 50–60 kilometer i timmen.

Polisen som körde efter mannen har en annan bild av hastigheten. Polisbilens mätare visade att mannen körde cirka 90 kilometer i timmen trots att högsta tillåtna hastighet med en skylift kopplad bakom en bil är 30 kilometer i timmen.

Åklagaren menar därför att även om polisbilens mätare inte visar exakt rätt hastighet så har mannen kört minst 80 kilometer i timmen.

Tingsrätten i Östersund går på åklagaren och polisens version. Mannen döms därför som skyldig till hastighetsöverträdelse och ska betala böter på 4 000 kronor.

Mer läsning

Annons