Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Köpte husvagn av Strömsunds kommunen – fick inte med nycklar

Köparen hade rätt att förvänta sig att nycklar till husvagnen skulle ingå i köpet, anser Allmänna Reklamationsnämnden. Strömsunds kommun bör därför ersätta köparen.

En man i Backe köpte en begagnad husvagn av Strömsunds kommun. Efteråt upptäckte köparen att det saknades nycklar till husvagnens lås. Han hade också fått ett muntligt löfte om att ett förtält ingick i köpet. Det stämde, men det saknades flera pinnar till förtältet.

Mannen yrkade därför på ersättning för kostnader för att byta lås på husvagnen, samt inköp av tältpinnar till förtältet. Strömsunds kommun motsatte sig kravet, och menade att husvagnen sålts i befintligt skick och att man inte gjort någon särskild överenskommelse mellan parterna.

Därför har köparen anmält Strömsunds kommun till Allmänna Reklamationsnämnden. Nämnden bedömer att mannen haft rätt att förvänta sig att nycklar till husvagnen skulle ingå i köpet och rekommenderar kommunen att ersätta köparens kostnader för låsbyte.

Däremot finner ARN det inte bevisat att man kommit överens om att det skulle ingå ett förtält och avslår därför det yrkandet.