Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Koppen i Krokom

Det har länge saknats en naturlig samlingsplats i Krokom. Kommunen satsar nu miljontals kronor i den gamla Konsumlokalen för att skapa en. Men hur är det tänkt att lokalerna ska se ut? Det som många hoppas blir en ångande god kopp kaffe börjar nu allt mer likna en enda soppa.

Tjänstemännens idéskiss har varit uppe både i kommunstyrelsen och i Samhällsbyggnadsnämnden. Kommer allmänheten och alla som på ideell basis deltagit i arbetet ges möjlighet och tid att lägga fram synpunkter?

En idé som florerat men inte finns med i nu liggande förslag är att bygga ett inomhustorg mellan ICA och Konsum. Detta skulle ge mer funktionella och flexibla ytor både för café och ungdomsverksamhet, för kulturella evenemang och annan samvaro. Glöm inte de små detaljerna t ex något så självklart som att kunna hänga av sig ytterkläderna. Låt inte utsidan fortsätta se ut som ett gammalt ruckel.

Gör ett eller flera förslag på en helhetslösning och ställ ut skisserna så att allmänheten kan tycka till. Om vi väger in sociala, kulturella, ekonomiska och byggnadstekniska faktorer och dessutom våra visioner, då vi gemensamt skapar Krokoms nya centrala samlingsplats kommer vi att uppnå resultat. En smart investering som vi alla – invånare, politiker och tjänstemän – under lång tid framåt, kan vara glada och stolta över!

Kanske under namnet Koppen - ett passande namn för gamla Koopra?

Peter Grundström (S), Ensio Gustafsson (S) Alf Högström (S).

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel