Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Köpet av Uddebo klart, överklagan avvisas

Förvaltningsrätten avvisar den överklagan som lämnades in med anledning av försäljningen av Uddebo och sjukstugan i Gäddede.

Paret Fredrik Johansson och Ingela Lindkvist köpte de både fastigheterna av Strömsunds kommun, men ett företag som också visat intresse för fastigheterna överklagade köpet.

Från företagets sida ansåg man nämligen att de erbjöd en betydligt större summa än paret Johansson-Lindkvist och att kommunen inte krävt någon angiven finansiering för att utveckla fastigheten.

Kommunstyrelsens arbetsutskott motiverade köpet med att parets anbud var förmånligare med tanke på en snabb start av verksamheten samt att parets framtida verksamhet "får anses passa mot den turismstrategi som är på väg att fastställas för kommunen". Enligt teknik - och serviceförvaltningen vid Strömsunds kommun hade överklagan lämnats in tre dagar för sent, något som förvaltningsrätten genom sitt beslut håller med om.