Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Köp en trebent keramikgroda

Nu är det vår och många
börjar städa, bränna, kratta, elda och börjar förbereda för sommaren på alla möjliga sätt.

Men det gäller att göra på rätt sätt. En liten skrift som jag la vantarna på häromdagen visar att det där med hur man har runt omkring sig inte är något hipp som happ. Lilian Toos heter upphovskvinnan och hon tror benhårt på Feng Shui – ni vet den där urgamla kinesiska kunskapen om hur man ska tömma en komposthink, måla en garderob, gå ut med hundar, lägga pinnar, och allt man kan tänka sig. Gör man fel blir det dålig energi och sådan ska man passa sig för. Det kan gå käpprätt åt helvete, så tänk dig för innan du företar dig egentligen någonting. I den lilla skriften finns handgripliga tips inom de flesta områden. Ni som lever ensamma, men längtar efter en partner får ett råd som i alla fall jag har svårt att tro ska slå fel.

Lilian skriver: Om man tröttnat på att vara ensamstående bör man förstärka energin i det sydvästra hörnet (av vadå, framgår inte). Man ställer helt enkelt en 150 centimeter hög golvlampa där för att ta tillvara jordenergin. Sedan är det bara att ha lampan tänd varje kväll tills man uppnått önskat resultat (troligen fått en partner). Hon lägger dock in en brasklapp i slutet av kapitlet. Man ska inte följa rådet om man vill fortsätta vara ensam. Här måste jag som tidigare flerårig singelman påpeka att det gäller att satsa på lågenergilampor. Med dagens elpriser kan det annars bli orimligt dyrt att hitta någon att dela livet med.

Tipsandet fortsätter även sedan livskamraten är kirrad. För att elda upp tillvaron i sovrummet bör man ha en tavla med ett par ankor som motiv. Man kan också ha ett par keramikankor på ett bord i sovrummets sydvästra hörn. Har du inte tillgång till någon ankinspirerad konst kan du uppnå samma effekt helt enkelt genom något hjärtformat föremål. Men tänk för allt i världen på väderstrecket. Skaffa en kompass! Placerar du ankorna mot norr törs i alla fall inte jag ta ansvar för vad som kan inträffa.

Vissa tips i boken är så självklara att de väl egentligen inte behöver ta utrymme. Ta bara det om den trebenta grodan – den klassiska symbolen för förmögenhet. Med en sådan placerad var som helst i vardagsrummet är det ingen risk att det där sura Triss-skrapet bara ska leda till en tur till soptunnan. Nej, nu snackar vi lycka och välgång. Köp en trebent keramikgroda (i värsta fall får du väl köpa en fyrbent, ge den en snyting med hammaren och göra den trebent), sätt den i soffan när du spelar Bingolotto så ska du se att du snart susar fram på nyvunnen Harley Davidson.

Det enda tips i boken som jag egentligen har någon invändning mot är det där författaren tycker att man ska hänga upp vindspel för att bli mer populär. Jag tvivlar på att människor i min närhet skulle uppfatta mig som en toppensnubbe om det dygnet runt ringde, klangade och plingade på min balkong. Jag tror de skulle ringa polisen.