Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kontroversiellt konstprojekt på ny adress

Till slut fick Linnéa Sjöbergs konstprojekt plats i Gamla Tingshusets lokaler

Det har varit flera vändor kring Linnéa Sjöbergs installation Salong Flyttkartong som under fredagskvällen visades i Gamla Tingshusets sal.

Från början skulle den visas i Designcentrums källare, men efter pådrag från kommunens tjänstemän inom hälsa och miljö beslutade Länskulturens chef Ingrid Printz att den skulle stoppas.

Orsakerna var att Linnéa Sjöberg skulle utföra olaglig tatueringsverksamhet och att Länskulturen inte har något uppdrag att visa konst.

Nu blev Ingrid Printz själv en del av konstverket Salong Flyttkartong, hennes namn kördes i de visuella effekter som under fredagskvällen visades på en skärm i Gamla Tingshuset.

Skärmen var placerad bakom ett inhägnat område där publiken kunde mingla till tonerna av hopmixad gabbermusik från 90-talet. Allt bakom en ridå av flyttkartonger och plastpåsar.

På golvet låg de senaste dagarnas LT som flitigt rapporterat om turerna kring Linnéa Sjöberg och Salong Flyttkartong. Linnéa Sjöbergs tatueringsperformance uteblev däremot, men besökarna kunde köpa hennes t-shirts med en kirurgs markeringar inför en bröstoperation.

Hennes konst cirkulerar ofta kring hur vi konstruerar våra identiteter och hon reagerar mot det ofta stereotypa mode som skapats med tatueringar. Installationen hade också karaktären av lagarbete, förutom Linnéa Sjöberg bidrog Christopher Insulander, Mathias Söderberg och Vero Veramente till resultatet.