Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kontrollbalansräkning i Snowolverine

Krisdrabbade snöskoterföretaget Snowolverine tvingas upprätta kontrollbalansräkning.

Det betyder att mer än hälften av aktiekapitalet är förbrukat.

Bolaget startade 2005 och många hoppades då på att nya jobb och affärsmöjligheter skulle skapas i Sveg. Skoterprojektet stöddes av bland andra länsstyrelsen i Jämtland, Almi, SEB och Vattenfall.

Men efter det att Ekobrottsmyndigheten (EBM) för några veckor sedan inledde en förundersökning om misstänkta bedrägerier i bolaget tvingades man avbryta planerna på en nyemission.

Och i samband med EBM:s förundersökning har ett helägt dotterbolag till Snowolverine kallat Sveg Produktion begärts i konkurs. Dotterbolaget ägnar sig åt utveckling och produktion av snöskotern Snowolverine, men maskinen har ännu inte kommit ut på marknaden.

Förklaringen till att Snowolverine nu har tvingats upprätta en kontrollbalansräkning är den osäkra värderingen av aktierna i konkursade Sveg Produktion.

Nu kallar styrelsen till bolagsstämma i slutet av maj.

Handeln med Snowolverines aktie som varit stoppad i några veckor återupptog på tisdagseftermiddagen på Aktietorgets observationslista.