Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Konstsnö räddar helgens längdskidtävlingar i Järpen

– Vi hann få ut ett bra lager snö precis innan värmen, säger Karl-Erik Svensson, tävlingsledare.

På lördag avgörs länets första tävling på ungdomssidan, Järpensprinten, följt av Järpenstafetten på söndag. Tävlingarna hade varit helt omöjliga att genomföra om Järpen inte hade tillgång till två snökanoner vid Röjsmons idrottsplats.

– Det är två toppkanoner som är stationerade här, och lyckades göra en hel del snö under den senaste kallperioden. Den snön la vi ut under måndagen, berättar Karl-Erik Svensson.

Hur är snöläget nu?

– I dag har jag inte varit ute och kollat. Det har varit otroligt varmt senaste dagarna, men konstsnön räcker och tävlingarna kommer att köras. Däremot blir det en kortare sträcka på 1,5 kilometer på Järpenstafetten.

Hur många åkare är anmälda?

– Vi har runt 160 anmälda i dagsläget. Det är skapligt – ungefär som i fjol. Mest åkare är det i åldrarna 13 och 16.

– Det är nog många som är sugna på att komma igång. Vi ser fram emot en bra helg.

Enligt SMHI ska det efter kvällens storm dra in kallare vindar över länet. Järpen får i morgon fem minusgrader och sol, följt av fem minusgrader och snö på lördagen. Under söndagens stafettävlingar väntas samma ungefär temperatur, och en del spridda snöbyar.