Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Konstmaraton gav Marika kulturpriset

Eldsjälen bakom konstmaratonkampanjen som räddade kulturhuset i Järpen, Marika Wahl-Lindberg fick på tisdagen ta emot Åre kommuns kulturpris för 2012.

Det var nog den minst överraskande kulturpristagaren i Åre kommun på många år. För Björnängekonstnären Marika Wahl-Lindbergs outtröttliga arbete för att rädda Järpens kulturhus kvar i kommunal ägo satte inte bara stopp för kommunens försäljningsplaner. Hennes initiativ att anordna konstmaraton satte också kulturhuset på kartan långt utanför Järpen när utställning efter utställning utan stopp arrangerades i det tidigare rätt sparsamt använda huset.

Årets ungdomsledarstipendium gick till 19-åriga Linn Kvarme från Järpen, för hennes insatser som ledare i Järpens gymnastikförening.

Tillgänglighetspriset delades i år på två: Eva Björklund, som driver det helt och hållet astma- och allergianpassade Södergården i Undersåker, och Ulla Gärdin, för arbeten att göra Undersåkers hembygdsgård tillgängligt.