Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Konsthelger lockar gäster till Funäsdalen

De populära konsthelgerna i Funäsdalen är i ropet. Den gångna helgen och nästa helg finns möjlighet att se utställningar med verk från åtta olika lokala konstnärer på sex platser.

Konsthelgerna i Funäsdalen arrangeras för sjunde gången i år och de har blivit allt populärare bland såväl bofasta som hemvändare och turister.

– Vi har en stuga i Tänndalen men brukar inte ha varit här i Funäsdalen just den här tiden. Nu planerade vi in en helg här för att vi skulle kunna titta på utställningarna, säger Märta och Åke Bodvill från Sundsvall vilka besöker konstnären Elvi Söderhielm när TH är på plats.

Elvi Söderhielm har, liksom konstnärerna på övriga fem platserna i byn, sin utställning öppen över dagen båda helgerna. Mats Ricklund, Thord Vaktnäs, Magdalena Brunzell, Gunilla Ellis och Gunn Jonsson Shabetai ingår också i det konstpass som besökarna kan få påskrivet vid sina besök.

– Vi brukar ha omkring 120 personer som köper konstpass men det är betydligt fler som kommer och tittar, berättar Elvi Söderhielm som tycker att besökarantalet ökar för varje år.

Konstpasset som säljs är samtidigt en lott där alla konstnärer bidragit med något verk till prispotten. För att kunna vinna måste passköparna gå runt till alla utställarna och få detta signerat för att det ska bli giltigt.

På Härjedalens Fjällmuseum berättar Simone Rudloff att intresset för årets konsthelger ser ut att vara större än tidigare. Fler har uppmärksammat aktiviteterna och likt paret Bodvill planerat en vistelse i Funäsdalsfjällen, förklarar Rudloff.

– Sen har vi många tjejgrupper som samlas och tittar på konsten tillsammans. De passar kanske på nu när många män är i skogen på älgjakt.