Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Konstgräsplan på Torvallen får tummen ner

Ope IF hade hoppats på pengar från kommunen för en konstgräsplan, men förhoppningen grusas av ett avslag från tjänstemännen.

Ope IF behöver en elvamanna konstgräsplan på föreningens idrottsplats Torvallen. Förslaget från föreningen är att de själva satsar 850 000 kronor på bland annat markarbeten om Östersunds kommun pytsar ytterligare 2,5 miljoner kronor för att kunna färdigställa planen.

Tjänstemännen säger dock nej.

"När det gäller frågan om ytterligare konstgräsplaner i kommunen har kultur- och fritidsnämnden tidigare beslutat att placera den konstgräsmatta, som nu våren 2014 byts ut på Jämtkraft Arena, på Åkreängs IP i Brunflo. Investeringskostnaden för denna begagnade konstgräsmatta uppgår till drygt 2 miljoner kronor. Kostnaderna för att installera nya konstgräsmattor uppgår till betydligt högre belopp.

Kultur- och fritidsnämnden har förövrigt redan klubbat igenom budget och framtida investeringar fram till 2017 och där finns inga konstgrässatsningar i Torvallen med.

"Något utrymme för finansiering av ytterligare en konstgräsplan finns inte i nämndens budget. Kansliet konstaterar mot bakgrund av ovanstående att det idag inte finns någon budget för att finansiera ytterligare konstgräsplaner varför kansliet föreslår kultur- och fritidsnämnden att avslå ansökan".