Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konstchef nekar till anklagelser

Annons


Jan Åman, chef för Färgfabriken i Stockholm, beskylls i Aftonbladet för att ha använt konsthallens pengar till privat konsumtion. Själv nekar Jan Åman bestämt till anklagelserna.

Aftonbladet hävdar att Jan Åman misstänks ha finansierat privata resor, kläder och matvaror med pengar som är avsedda för konsthallens verksamhet. Jenny Lindén Urnes, ordförande i Stiftelsen Färgfabriken, uppges ha tagit initiativ till en granskning av konsthallens ekonomi. Tidningen hänvisar till ett mail från styrelses ordförande till Jan Åman där han blir ombedd att redogöra för sina inköp, men själv nekar han bestämt till anklagelserna.

-Jag har inga kommentarer annat än det jag sagt till Aftonbladet, säger Jan Åman till TT Spektra.

Jenny Lindén Urnes låter via sin sekreterare hälsa att Lindéngruppen, som hon arbetar för, har som policy att aldrig uttala sig i media över huvudtaget.

TT Spektra har talat med ett par av de övriga styrelsemedlemmarna i Stiftelsen Färgfabriken. Konsthallen säger upp personal. På nästa styrelsemöte, den 8 december, är ekonomin det stora ämnet. Mats Hellström, tidigare landshövding i Stockholm, känner dock inte till några misstankar om oegentligheter.

-Det får Jan svara på och fram tills dess har jag inget skäl att ifrågasätta honom.

Inte heller styrelseledamoten Björn Linell hyser några misstankar, säger han.

Jan Åman blev tidigare i höst utsedd till ledamot i Kulturrådets styrelse.
Annons