Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konst som följer landskapet

/
  • Tavlans rosa stig får sin fortsättning på väggen. Carin Ellberg kompletterar sina konstverk på plats inför vernissagen av ”Following the landscape” på Färgfabriken Norr i dag.  Foto: Håkan Luthman
  • ”Jag har jobbat med gamla strumpbyxor tidigare men det här är första gången  jag använt dem  i tredimensionella verk”, säger Carin Ellberg. Skulpturerna heter ”Figur med släp”.

Carin Ellberg, Stockholm, är den som valts ut att visa upp sig i Färg-fabriken Norrs första renodlade måleri- och skulptur-

utställning, som öppnar i dag.

LT har tjuvtittat.

Annons

Drömlika landskap som rinner ut ur tavlan och fortsätter på väggen. Krusidulliga krinoliner av trä och gamla strumpbyxor som majestätiskt skrider fram över golvet. Och i ena hörnet ett kameleontiskt collage av masonit i olika nyanser av brunt som bryts av med en och annan pastellfärgad oljemålning.

Utställningen heter ”Following the landscape”.

– Jag blandar engelska och svenska. ”Following the landscape” låter bättre än ”Följa landskapet”. Men titlarna på de enskilda verken är svenska, säger Carin Ellberg.

Skulpturerna i trä och gamla strumpbyxor heter båda ”Figur med släp”.

– De är en slags varelser som rör sig genom landskapet, säger Carin Ellberg.

Om sitt måleri säger hon att det är intuitivt.

– Jag börjar med en färg. Lägger sedan på en annan och vänder på duken så färgen får rinna.

Stigarna, varav en börjar under kjolen på en kvinna och fortsätter ner på väggen och golvet under tavlan, är rosa. Det beror på att hon gillar den färgen, säger hon. Husen och människorna är symboler, säger hon också. För vad säger hon inte.

Mer läsning

Annons