Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Konst på café drar nya besökare

Ägarna bakom caféet på busstorget provar med konst och antikrunda för att bredda utbudet vid sidan om kakfat och bullar.

Sedan en vecka har tavlor med hästmotiv signerade konstnären Gunheim hängts upp i caféet och de har dragit till sig nya besökare.

Vägg i vägg med konsten finns numera en loppmarknad där besökare kan upptäcka föremål med igenkänningsfaktor från när de själva växte upp.

– Vi kände att det var dags att testa det här för att få upp folk från gatan som annars passerar utan att komma in. Hittills har det varit väldigt positiva reaktioner, säger Kalle Halvarsson som driver caféet tillsammans med sin bror Lars-Olof.

– Folk som aldrig varit på busstorget har dykt upp senaste tiden.

Tavlorna av Gunheim kommer från en stor samlare och har fått de som gillar konst, och folk med anknytning till hästar, att gå in i lokalen.

Gerd Halvarsson är sedan länge samlare av allmoge och fungerar i sammanhanget lite som en antikkonsult till sina söner som driver caféet.

– Det här är också en grej för Östersund och inte bara för vår egen del. Busstorget är första intrycket en besökare får av Östersund när dom stiger av på torget, säger Gerd Halvarsson.

Framöver planeras en antikrunda; första steget i teman med skiftande innehåll. På antikrundan ska det gå att få saker värderade och få svar, när det gäller föremål som folk kanske funderat över om de ska ha kvar överhuvudtaget.

– Det som uppfattas som skräp kan vara en panggrej, säger Gerd Halvarsson som konstaterar att man måste beakta att de snabba förändringarna även påverkar intresset för föremål som legat nedpackade i lådor under lång tid.