Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konst och kultur i Vinterparken

/
  • Robert Henriksson ställer ut sina badbilder av bland andra simmarstjärnan Stefan Nygren. Utställningen  i Vinterparken öppnar i slutet av februari.Foto: Robert Henriksson

Just nu ser Vinterparken ut som en byggarbetsplats. Men 7 februari ska allting vara klart. Och en vecka senare är det tänkt att den efterlängtade långfärdskridskobanan Medvinden ska öppna.

Annons

Redan nu finns dock en del planerade aktiviteter att berätta om:

21 februari blir det en matexpedition på Storsjöns is. Då kan man enligt planerna färdas på skridskor eller skidor längs Medvinden och ta med sig sina smaklökar på vad som är tänkt att bli en rejäl upptäcktsresa. En rad kockar lagar spännande rätter vid matkontrollerna.

Under sportlovet får alla skollediga möjlighet att prova på olika vinntersporter, och helgen efter lovet, 14–15 mars, blir det riddarhelg. Det utlovas en riktig familjehelg fylld av aktiviteter, uppträdanden, gycklare, tävlingar och medeltidsmat.

21–22 mars anordnas Vinterdesignmarknad. Det är tänkt att bli en klassisk marknad med ett mindre klassiskt innehåll. Nytänkande hantverkare och formgivare och andra kreatörer kommer att på olika sätt sälja sina alster under två dagar i Vinterparken.

Påsklovet kommer att handla om färg och form. I Vinterparken finns möjlighet för barn och vuxna att prova olika material och blåsa liv i sin kreativitet.

Från slutet av februari blir det också en spännande fotoutställning med badbilder i Vinterparken. Det är den alltmer hyllade fotografen Robert Henriksson, med ett förflutet på LT, som bland annat visar några av sina uppmärksammade foton från en serie där han mycket nära följde simmarstjärnan Stefan Nygrens uppladdning inför OS.

Mer läsning

Annons