Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konst i vackert höstväder lockade besökare till Frösön

/
  • Blå himmel och klara höstfärger fick många att prome-nera runt bland besöks-målen på Frösön i lördags.
  • Cathrine Johansson på Härke konstcentrum med några av alla miniatyrkonstverk som visades  i bakgrunden.
  • I Björn Dahlströms ateljé stod dörren öppen och besökarna som tittade in fick en närmare bild av hur konstverken växer fram.
  • I Staffan Schönbergs ateljé är arbetet med två tavlor till äldreboendet i Torvalla i full gång. Staffan inspireras av Jämtlands mäktiga natur. Foto: Lars-Eje Lyrefelt
  • Foto: Lars-Eje Lyrefelt

I det soliga lördagsvädret passade många på att besöka Härke konstcentrum, Sommarhagen och Stocke Titt i sam-band med arrangemanget Frösö Open som genomfördes för fjärde året.

Annons
På konstcentrum öppnade flera konstnärer dörrarna för allmänheten och visade hur de jobbar i ateljéerna. En utställning med miniatyrer gjorda av 31 utställare från hela landet hade plockats fram för den här dagen och sammanlagt visades 260 verk på Härke.
- En utvidgning av arrangemanget i form av Jämtland Open är en idé som diskuteras, säger Cathrine Johansson, konstnär som tog emot besökarna på konstcentrum i lördags.
På Stocke Titt var man tvugna att ställa in en planerad konsert men å andra sidan bidrog vädret till att många besökare tog sig dit ändå eftersom förutsättningarna för promenader var idealiska.

Mer läsning

Annons