Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konst blir katastrofhjälp

/
  • ”Det har varit så roligt att jobba med den här utställningen. Vi har fått en otroligt fin respons”, säger Ingegerd Söderström och Irene Fregelin och visar upp några av de konstverk som skänkts till jubileumsutställningen.Foto: Lasse Ljungmark
  • ”Vas med hänge”, skänkt av Storsjöhyttans Anna-Lena Kauppi.

Genom att köpa en tavla kan du hjälpa dem som är drabbade av katastrofer runt om i världen.

Röda Korset debuterar som utställningsarrangör på Folkets hus nu på lördag och hela behållningen går till hjälpverksamheten.

Annons

På konsthyllan kommer det att visas omkring 75 konstverk, som skänkts av såväl gallerister som privatpersoner och inte minst av konstnärerna själva. Konstverken är till salu och hela behållningen går till Röda Korsets katastrofhjälp.

– Röda korset fyller 150 år i år, och vi ville göra någonting annorlunda för att fira det, säger Irene Fregelin och Ingegerd Söderström från Frösö Röda kors-krets, som arrangerar i samband med Sunne- och Storsjökretsarna.

Irene och Ingegerd är överväldigade av det gensvar de fick när de gick ut och bad om bidrag till utställningen.

– Vi har fått en otroligt fin respons. Folk har verkligen gett från hjärtat.

Här kommer det att finnas konst av alla sorter, från barnteckningar till verk av etablerade och kända namn. På listan över konstnärer återfinns bland andra Göran Boström, Agneta Grut, Aino Näslund, Odd Larsson, Lars Bylund och Ingeborg Strangell.

Priserna varierar från 50 kronor upp till 4  500.

– Givarna har själva satt priserna, och de ligger i allmänhet en bra bit under vad det skulle kosta att köpa konsten på galleri. Så här kommer det att gå att göra fynd, säger Irene Fregelin.

Det konstverk som inte blir sålda under utställningen, som pågår till den 30 september, kommer senare att bli vinster i ett konstlotteri.

Mer läsning

Annons