Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Konkursförhandling om Backe sjukhus i dag

Ägarna till fastigheten med tidigare Backe sjukhus släpar efter med löner och har skulder som hamnat hos kronofogden.

På tisdagen är det tänkt att företrädare för Millimind No1, som äger byggnaden i Backe, ska inställa sig till konkursförhandling i Malmö tingsrätt där Millimind har sitt säte.

Två konkursansökningar har inkommit och bakom den ena finns en anställd som inte fått ut lön av bolaget på flera månader och som fått nog. Flera anställda berörs av ett eventuellt konkursbeslut eftersom det skulle öppna dörren till statliga lönegarantin.

I Östersund har kreditgivaren Swedbank fått ett tingsrättsbeslut på att Millimind No1 ska tilldelas en så kallad syssloman med uppgift att sköta bolagets ekonomi.

Hos kronofogden har Millimind No1 samlat på sig omkring 1,8 miljoner i skulder, dels till enskilda företag som inte fått betalt men även staten knackar på och vill ha in obetalda skatter.

Sedan flera år tillbaka bedrivs ingen sjukhusverksamhet i fastigheten där Backe sjukhus är inrymt. Landstinget och Strömsunds kommun är hyresgäster och en hälsocentral samt ett äldreboende finns i lokalerna. De verksamheterna drivs vidare även vid en konkurs.