Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Konkursdrabbat hotell i Åre får ny ägare

Stockholmaren Stefan Liljestrand har gått in och köpt den konkursade hotellfastigheten Tott hotell i Åre. Hans ambition är att själv sköta driften och göra hotellet till vad det var för 20 år sedan.

Tidigt i höstas stod det klart att Tott hotells förre driftoperatör Stureplansgruppen hoppat av eftersom det skurit sig rejält med ägarbolaget Tott Resorts. I januari gick Tott Resorts i konkurs och lämnade ägarna till hotellfastighetens 146 bostadsrätter fördelade på två bostadsrättsföreningar utan möjlighet att hyra ut sina lägenheter.

Det stolta Tott hade blivit ett spökhotell.

Hela den gångna säsongen har den flerfalt lyxrenoverade hotellkolossen stått tom och öde.

Men nu börjar det hända saker. Enligt tidningen Dagens Industri har Stefan Liljestrand via familjeföretaget Liljestrand fastigheter köpt hotellet av konkursförvaltaren för en summa pengar vars storlek de inte vill avslöja. Men den ska ha täckt större delen av konkursboets prioriterade bankskuld på 18,2 miljoner kronor.

Affären blev klar för cirka två veckor sedan.

Stefan Liljestrand är sedan tidigare ägare av en bostadsrätt både i Tott Åre och dess namne i Visby. Han var med under hela den konfliktfyllda tiden då de förra ägarna och förre driftoperatören varken kunde dra jämnt med varandra eller med bostadsrättsföreningarna.

Kanske just därför tänker Liljestrand inte söka rätt på något nytt driftbolag utan ska istället driva Årehotellet själv.

– Vi ska börja med att rekrytera en hotellchef och sedan får vi fylla på med personal, säger han till Dagens Industri.

Däremot tänker han anlita en erfaren krögare och en operatör för gym- och spadelen.

– Målet är att allt ska vara uppe och rulla när skidsäsongen drar igång på nytt i höst, säger han till tidningen.

LT har förgäves försökt nå Tott Resorts konkursförvaltare Mats Emthén för en kommentar. Men till Dagens Industri säger Emthén att den nya ägaren enligt hans bedömning har ett hållbart upplägg för Årehotellet.

Han bestämde sig för att sälja till Liljestrand efter att ha förhandlat med flera intressenter.