Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Konferenshotell med guldkant planeras i det tysta

Planerna på två profilbyggnader på Stadsdel norr ser ut att stå stilla, men bakom kulisserna pågår diskussioner om ekonomi och drift.

Annons

Moskébygget är det som hunnit längst i den kommunala processen där politikerna i januari klubbade igenom detaljplanen för ett sådant bygge.

Därefter har det i stort sett varit tyst och inga projekteringsritningar för bygget har hittills presenterats.

– Det har inte varit någon kontakt under sommaren och det som återstår är att Muslimska föreningen ska hitta pengar för det här bygget. De jobbar med finansieringsfrågorna, säger Daniel Kindberg, vd för Fältjägaren Fastigheter AB.

Moskén ska byggas på deras mark, mitt emot Mekonomen, med infart från Litsvägen.

En annan profilbyggnad som i vart fall på idéplanet sticker ut betydligt mer är det konferenshotell med guldskimrande fasad som är tänkt att ha 200 rum.

Som planerna ser ut nu är byggnaden inritad med ungefär 45 meters höjd ovanför Rådhusgatan i höjd med länsmuseet.

Vad händer med konferenshotellet, lever planera vidare?

– Ja absolut, men detaljplanen är inte klar och den ska det arbetas med lite till, säger Daniel Kindberg

– Vi har varit i samtal med främst två operatörer för drift av hotelldelen och de diskussionerna pågår.

En knäckfråga för att få igång bygget är att en hotelloperatör bedömer att det här är rätt satsning i Östersund.

Utformningen kan komma att ändras under resans gång om man kommer fram till att det ska vara hotell i kombination med bostäder, kontor eller andra kommersiella lokaler.

Den totala ytan på 10 000 kvadratmeter kvarstår i planerna men kan påverkas av hur verksamheten utformas, liksom höjden på byggnaden.

Hur långt framme är ni i samtalen?

– Det är svårt att värdera men hittills har vi haft bra samtal, säger Daniel Kindberg.

Samtalen fortsätter under hösten och vintern. Tidigare bedömningar av att det saknas ett sånt här konferenshotell i Östersund kvarstår.

Vad säger marknadsundersökningarna som operatörerna gjort. Ligger ett sånt här bygge rätt i tiden?

– Operatörerna har tittat på vilket koncept som passar utifrån den marknad som råder här. Det som kommit ut av det vill dom inte prata utåt om. Men resultaten av marknadsundersökningen gör att dialogerna med oss fortsätter, enligt Daniel Kindberg på Fältjägaren AB.