Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Konditionstest mot favoriten

Efter två träningsveckor med hela laget samlat släpps Jämtland ut i match.
– Det är ett bra test, säger Torbjörn Gehrke.

Sundsvall Dragons står för motståndet när coach Gehrke visar upp det första av sitt nybakade lag i matchsituation.

Även hemmalaget Sundsvall har ömsat skinn. Efter tiotalet år med Peter Öqvist på coachbänken har Tommie Hansson tagit över tömmarna.

– Det blir ett annat Sundsvall nu med en ny tränare. De har fyra-fem nyckelspelare som återvänder så de har en lite stabilare grund än vår. För oss är det mest ett konditionstest. Vi ska se hur långt vi kan gå när vi tar ut oss och "maxar", säger Torbjörn Gehrke.

Jämtland har ännu färre nyckelspelare som återvänder från i fjol. Andreas Karlsson är den ende som fanns med kontinuerligt i fjolårets rotation.

– Vi är inne på vår femte riktiga träningsvecka och har gjort två veckor med hela truppen (Tyler Peters anlände sist). Vi har tränat väldigt hårt och det ger vissa skavanker, men vi åker till Sundsvall med 13 man, hälsar Gehrke.

Premiären spelas mot Umeå på bortaplan 30 september. Nästa vecka petar Jämtland och Gehrke i försäsongens nästa växel med en fyrlagsturnering i Luleå. LF och två utländska lag står för motståndet där.