Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Koncept från topp till tå

/
  • Kristina Eurenius är inte ett dugg rädd för att satsa stort i kristider:”Historien visar att många unnar sig lite extra just då”, säger hon.
  • 340 kvadratmeter rymmer en hel del. Frisörerna för både dam och herr kommer att hålla till ett etage upp medan massören och hudterapeuten ska finnas en trappa ner. På markplan blir det bland annat kläder och smycken.   Foto: Henrik Flygare

Östersunds stadskärna är ett centrum i förändring. Den 4 april öppnar Aqui, en ny minigalleria på Storgatan.
– Jag har en helhetstanke bakom mitt koncept, säger Kristina Eurenius.

Annons

Gamla Widells modehus har länge haft tillfälliga hyresgäster, men nu ska det bli ändring på det. Lokalen är på hela 340 kvadratmeter och rymmer lätt en minigalleria. Något som Kristina Eurenius, som i dag driver frisörssalongen MK i dörren intill, tänker utnyttja.

I vår öppnar hon minigallerian Aqui, som bland annat kommer att rymma sex frisörer, hudvård, massage, kläder, skor, väskor, smycken och ett litet fik.

– Det finns många butiker och salonger i Östersund, men ingen som riktigt sticker ut. Det här konceptet från topp till tå känns helt nytt. Det är en dröm som jag har haft länge, säger hon.

– Tanken är att kunderna bara ska behöva ett enda ställe i stället för att springa runt överallt.

Kristina tror att många är trötta på det dominerande sportmodet i Östersund. Hon har själv sökt med ljus och lykta efter lite festligare vardagsmode, men utan framgång.

– Många känner att de inte hittar någonstans att handla kläder i Östersund. Jag vill satsa på en bred mix av allt från klassiskt till coolt mode, för både mor och dotter.

Aqui kommer att satsa mycket på kundkvällar, modevisningar och personal shoppers. Företaget är även knutet till en internetbutik, vilket innebär att alla varor kommer att kunna beställas på nätet. Bland varumärkena syns bland annat Soaked in luxury, Koola Anna, 2707, Day och Ilse Jacobsen. Av totalt elva märken är det bara Koola Anna som finns i Östersund sedan tidigare.

Mer läsning

Annons