Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kompetensen och erfarenheten finns hos de äldre

Det är högt tid att öppna portarna och tillsätta flera nya jobb för de som är äldre och befinner sig långt ifrån arbetsmarknaden.

Det räcker inte att enbart slå vakt om befintliga jobb och de som ligger bäst till.

Kompetensen och erfarenheten finns hos de äldre, som nu har blivit offer för en medveten åldersdiskriminering som saknar motstycke i vår svenska historia. Det görs i dag ett medvetet val från riksdagspartierna att sopa problemet under mattan.

De åtgärder och satsningar som har genomförts och som i dag genomförs, visar på att man inte tar problemet på allvar. Detta trots att man är väl medveten att denna grupp hela tiden ökar och kryper allt längre ner i åldrarna.

Minska utanförskapet är ett populärt begrepp att använda i debatten, men hur man ska komma tillrätta med det gås det sällan in på.

Det är ett hån mot den grupp som har ett långt och aktivt yrkesliv bakom sig, redo att börja arbeta omgående ifall tillfälle ges.

Skapa fler/bättre förutsättningar som gör att företag både kan skapas och att de som finns kan växa, det är vad som behövs.

I dag görs inte detta, i dag skapas det en andrahands arbetsmarknad, där varken rättigheter och kollektivavtal existerar. Denna marknad kan liknas vid ett mod-ernt slaveri.

De gånger den privata sektorn inte lyckas öka på antalet nya jobb, så ska den offentliga sektorns folkvalda politiker, träda fram och skapa nya samhällsnyttiga jobb som införlivas i ordinarie offentlig verksamhet i fri konkurrens och med kollektiva avtal.

Vill vi ha ökade samhällsklyftor i samhället är samtliga folkvalda riksdagspartierna på rätt väg?

Vill vi ha ett samhälle, byggt på rättvisa, demokrati och medmänsklighet, där varje medborgare ges rejäla möjligheter att aktivt delta i bygget för en hållbar framtid är det tid att tänka om?

Jonnie Svensson, Mikael Persson, Hans Lönhult

J Minska utanförskapet är ett populärt begrepp att använda i debatten, men hur man ska komma tillrätta med det gås det sällan in på.

jonnie svensson, mikael persson och hans lönhult

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel