Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kompakt inleder jubileumsåret för Rollei

/

Den anrika kameratillverkaren Rollei firar i år sitt 90årsjubileum.

Annons
Den anrika kameratillverkaren Rollei firar i år sitt 90årsjubileum. Jubileumsåret inleds med lanseringen av den nya digitala kompaktkameran Flexline 100 inTouch, en smidig sak med några fiffiga finesser.

Flexline 100 inTouch är utrustad med en sensor med 10 megapixels upplösning. En 3x zoom gömmer sig i det smäckra skalet, som till designen sett liknar en Iphone. Vilket avslöjar att lite av tanken bakom kameran är att den ska ses lite som en tjusig accessoar.

Men det är inte bara utseendet som lockar. Innanför skalet gömmer sig 21 olika motivprogramm, kameran har också ansiktsigenkänning och den kan också upptäcka när dina motiv ler mot dig och kameran. Den kan även göra mindre retoucheringsuppgifter, så som ta bort röda ögon eller ändra ljuset.

En annan finess med Rollei FLexline 100 inTouch är ett höghastighetsläge där den kan ta 30 bilder i sekunden. Bildvisningen i kameran kan också spela upp dessa bilder i ett svep så att det blir som en liten film. Kamerna har också en vanlig filmfunktion.

Kameran har en 3 tums pekskärm på baksidan med vilken man sköter alla menyer och liknande. Inga vanliga knappar här inte. Bilderna lagras på ett micro-SD kort, SDHC och storlekar upp till 16GB fungerar utmärkt.

Kameran kommer att finnas till försäljning i januari. Den kommer att finnas i färgerna svart, blå och rosa. Priset kommer troligen att bli runt 2.000 kronor.


/Bengt Luthman

Kamera & Bild

Mer läsning

Annons