Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunstyrelsen nobbar friidrott

Friidrotten kommer inte att få sina behov tillgodosedda i Strömsunds nya sporthall.
– Jag tycker det är sorgligt, säger Jörgen Eriksson som är ordförande i Vattudalens långdistansklubb.

I augusti 2012 beslutade kommunstyrelsen att det ska byggas en helt ny sporthall i centrala Strömsund. En referensgrupp med representanter från olika idrottsföreningar har därefter kommit fram till att sporthallen bör utformas som en fullstor anläggning för bollsporter.

Men IFK Strömsund friidrott och Vattudalens långdistansklubb anser att sporthallen även borde anpassas för att kunna utöva friidrott.

– Vi ser ett växande intresse men i dagsläget kan vi inte bli fler. Vi ryms helt enkelt inte i den lilla gymnastiksal vi håller till i, säger Jörgen Eriksson.

Friidrottsföreningarna har föreslagit att den nya sporthallen skulle kunna rymma en 200 meter lång löparoval, en hoppgrop och möjligheter att utöva kastgrenar. Men politikerna i Strömsunds kommunstyrelse vill inte prioritera friidrottens behov och har beslutat att gå vidare med planerna på en renodlad bollhall. Ett felaktigt beslut enligt Jörgen Eriksson.

– Jag tycker absolut att bollsporterna ska få en bra anläggning men det är tråkigt att kommunen väljer att utesluta möjligheterna att ta in friidrotten. Åtminstone under projekteringstiden och innan man har räknat ordentligt på det. Jag tror inte att det skulle behöva bli jättedyrt att anpassa hallen även för friidrott, säger han.

Jörgen Eriksson menar att kommunens agerande i frågan kan ses som ett sätt att spela ut bollsporterna mot friidrotten.

Under onsdagen kommer kommunfullmäktige i Strömsund att ta upp frågan och slutligen avgöra om friidrotten ska tillgodoses i den nya sporthallen. Jörgen Eriksson kommer att närvara på mötet och berätta för politikerna vilka behov som finns inom friidrotten.

– Vi har en tradition av duktiga friidrottsutövare men i dagsläget har många aktiva inte några bra möjligheter att utvecklas, säger han och hoppas att de styrande politikerna ska ändra beslutet.