Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen vill visa upp tillväxten inom fjällnäringen

Både 2006 och 2008 genomförde Härjedalens kommun informationsresor för att visa på den tillväxt som sker inom turismnäringen. Nu är det dags igen. Under dagarna två med start i dag onsdag och avslutning torsdag besöks de tre fjälldestinationerna Vemdalen, Lofsdalen och Funäsdalen.

Annons

Det blir ett 40-tal deltagare och bland dessa kan nämnas landshövding Britt Bohlin, Tillväxtverket, Norrlandsfonden, AlmiMitt, SamInvest, Mittkapital, Investa Företagskapital, Vattenfall Inlandskraft, flera banker med mera.

– Bara innevarande säsong investeras 650 miljoner kr inom turismen och totalt under åren 2009–2011 kommer cirka två miljarder att investeras i Härjedalens fjällvärld, säger näringslivschefen Bengt-Eric Lundborg.

Informationsresan börjar i dag onsdag på Vemdalsskalets högfjällshotell, där det informeras om pågående och planerade investeringar.

Senare under dagen är det dags för Lofsdalen med samma sorts information.

Slutligen handlar det på torsdag om Funäsdalen, där det bland annat blir information om ägarskiftet vid Hamra Lift AB i Tänndalen.