Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen utbildas till bättre företagarklimat

Agera enklare och ge bra service, utan att ge avkall på god myndighetsutövning. Det ska nu tjänstemän på kommunen lära sig i en utbildning.

Härjedalens kommun är med i en utbildning för att förbättra företagsklimatet. Under onsdagen samlades ett sjuttiotal medarbetare från olika förvaltningar på kommunen för att utbildas i att agera enklare och ge bra service. Utbildningen heter "Förenkla - helt enkelt" och arrangeras av Sveriges Kommuner och Landsting tillsammans med Tillväxtverket.

– Vi ska bli bättre på service och företagande i Härjedalen. Här jobbar alla för att stimulera tillväxt, säger kommunchefen Inger Lagerquist.

Utbildningen kostar 160 000 kronor för kommunen och är uppdelad i olika block. I nästa fas kommer 20 nyckelpersoner från Härjedalens kommun gå en två dagars internatutbildning att träffa folk från andra kommuner.