Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen utbildas till bättre företagarklimat

Agera enklare och ge bra service, utan att ge avkall på god myndighetsutövning. Det ska nu tjänstemän på kommunen lära sig i en utbildning.

Annons

Härjedalens kommun är med i en utbildning för att förbättra företagsklimatet. Under onsdagen samlades ett sjuttiotal medarbetare från olika förvaltningar på kommunen för att utbildas i att agera enklare och ge bra service. Utbildningen heter "Förenkla - helt enkelt" och arrangeras av Sveriges Kommuner och Landsting tillsammans med Tillväxtverket.

– Vi ska bli bättre på service och företagande i Härjedalen. Här jobbar alla för att stimulera tillväxt, säger kommunchefen Inger Lagerquist.

Utbildningen kostar 160 000 kronor för kommunen och är uppdelad i olika block. I nästa fas kommer 20 nyckelpersoner från Härjedalens kommun gå en två dagars internatutbildning att träffa folk från andra kommuner.