Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen upphandlar korttidsplatser

Östersunds kommun vill ha 24 nya korttidsplatser inom två år och vill köpa både verksamheten och lokaler till de nya platserna.

Annons

Korttidsplatserna är i första hand till för personer som i perioder behöver komma hemifrån till exempel för att anhöriga ska få avlastning. Det kan handla om enstaka tillfällen eller regelbundet växelvis boende.

– Att upphandla fler korttidsplatser, är ett viktigt politiskt beslut för att öka möjligheterna och utbudet för de som befinner i gränslandet mellan att kunna - och vilja - bo kvar hemma och att behöva flytta till äldreboende, säger vård- och omsorgsnämndens ordförande Katarina Nyberg Finn (S).

Anbudet är skrivet så att också mindre vårdföretag ska kunna lägga bud på ett begränsat antal korttidsplatser.

Målet är att skriva kontrakt med de nya utförarna i mitten av oktober. Förhoppningen är att platserna ska bli tillgängliga så snart som möjligt. Senast sista juni 2012 ska samtliga platser stå klara.