Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen: Städa upp efter er istället

Kommunalrådet AnnSofie Andersson (S) tycker att Fortifikationsverkets agerande är bedrövligt dåligt.

– Skiten ligger kvar i marken. De borde städa upp efter sig istället för att skärma av och lämna all skit.

Redan 2008 började diskussionerna mellan Östersunds kommun och Fortifikationsverket angående Bynäsets framtid. Kommunen krävde då att hela området skulle saneras. När LT kommer med beskedet att ett stängsel håller på att sättas upp tvärs över Bynäset blir kommunalrådet AnnSofie Andersson både förvånad och upprörd.

– Säkerheten kommer först och jag har respekt att en mindre del av området inte går att städa upp. Men det här är att ta den enkla utvägen.

Problemet har varit att det inte har funnits tillräckligt med pengar för att bekosta en fullständig sanering och att det saknats personal att utföra den. AnnSofie Andersson tycker att kommunen har haft tålamod när det gäller det.

– Det duger inte att säga att de inte har några pengar. Den förklaringen skulle aldrig fungera för en privat markägare.

Att Fortifikationsverket avgränsar området ser hon som en markering om att de inte tänker göra något åt den ammunition som finns i området.

– De borde städa upp efter sig men uppenbarligen struntar det i det.

AnnSofie Andersson tycker att Fortifikationsverket agerande är bedrövligt.

– De förstår inte hur värdefull miljön är. Vi borde ställa en fråga till försvarsministern angående deras agerande gällande Bynäset.