Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen som är mest populär på Facebook

Krokom är bäst i länet – och på sjunde plats bland kommunerna i landet.

Det visar en undersökning som kunskapsföretaget Kreafons har gjort. Det handlar bland annat om hur populära landets kommuner är på Facebook. Undersökningen har gjorts under ett par dagar i januari i år och omfattar områdena popularitet, medborgarkontakt och engagemang på Facebook.

Populariteten syftar på hur många så kallade gillare kontot har.

"Krokom hamnar på sjunde plats av de totalt 192 kommunerna när det gäller störst procentuell ökning jämfört med förra årets mätning (januari 2013)", konstaterar Krokoms kommun i ett pressmeddelande.

– Det är jätteroligt att så många har hittat vår sida. Numera räcker det inte att annonsera i en dagstidning utan det gäller att komplettera med andra kanaler för att nå olika målgrupper. Facebook är både snabb och kostnadseffektiv och vi hoppas att ännu fler hittar hit framöver, säger kommunikationschefen Åsa Sjödin.

I länet har hälften, alltså fyra av åtta kommuner, ett Facebookkonto.

Engagemanget handlar om hur många som pratar om kommunens sida. Här ligger Krokom på topp i länet enligt undersökningen. Därefter följer Östersund, Ragunda och Berg.