Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen som är bäst på tillväxt

Strömsunds företag hade den bästa tillväxten 2013 i länet. Ragunda kom på andra plats.

Det visar en kartläggning som kreditupplysningsföretaget Syna har gjort.

"Vi har sett att många företag har haft det tufft de senaste två åren. Antalet betalningsförlägganden har ökat kraftigt och ligger idag på höga nivåer. Konkurserna ligger nära de nivåer vi kunde se under de senaste ekonomiska kriserna. Ändå finns det kommuner där företag växer, skapar arbetstillfällen och går med vinst. Det är viktigt att uppmärksamma", skriver Syna i ett pressmeddelande.

– Vi är en kommun som har en stark företagarkultur med en stor andel småföretag och vi har klarat oss bra från konjunktursvängningarna de senaste åren. Bästa Tillväxt är en av de flera positiva signaler vi har fått om Strömsunds näringsliv de senaste åren. Signaler som är viktiga då de stärker våra företag och inspirerar andra att följa efter, säger Anders Blomberg, näringslivschef i Strömsunds kommun, i ett pressmeddelande.

I rankningen kommer Ragundas kommun på andra plats och Krokom på tredje.