Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen snodde belöning

Som före detta anställd i Östersunds kommun har jag för länge sedan slutat förvåna mig när det gäller hur man behandlar sin personal.

Annons

Jag har många år bakom mig och har en bred erfarenhet av frånvaron av en juste och respektfull personalpolitik.

Det senaste jag hörde av en som fortfarande är kommunanställd speglar ganska väl hur man kan göra mot de lägst avlönade som sliter dagligen för kommunen och invånarnas bästa. En belöning utlovades för några månader sedan på 250 kronor per anställd för de stora insatser man bidragit med i samband med de stora sparkrav som ställts för att klara budgeten.

De anställda gladdes och planerade för en trivselaktivitet. I stället kallades de till en kurs i Hjärt- och lungräddning (HLR) och där fick man veta att dessa trivselpengar nu gått till att köpa in dockorna till HLR-kursen, utan att man informerat om det i förväg. Att lära sig HLR är ju jättebra, men den utbildningen bör ingå i personalens fortbildning.

Att konfiskera redan utlovade medel på detta sätt finner jag inte ord för. Jag vågar berätta om detta därför att jag vet att jag aldrig mer riskerar att behöva söka jobb inom kommunen igen och tackar min lyckliga stjärna för det.

Luttrad

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel