Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen ser över möjligheterna

Strömsunds kommun ser nu över möjligheterna till renovering av omklädningsrummen.

Kommunstyrelsens arbetsutskott behandlade ärendet för en tid sedan, men skickade det vidare till barn-, kultur-, och utbildningsnämnden.

– Vi tycker att det här är oerhört viktigt, betonar Lena Johansson (S) vice ordförande i nämnden, men ställer sig en smula frågande till varför kommunstyrelsen har skickat ärendet till bku-nämnden.

– Det här är en fråga för kommunstyrelsen eftersom vi inte har någon investeringsbudget och eftersom kommunstyrelsen ansvarar för kommunens fastigheter.

Dessutom har kommunstyrelsen gett kommunchefen i uppdrag att se över kommunens idrottsanläggningar, kommenterar hon.

Bku-nämnden beslut vid deras möte nu i veckan blev därför att då detta är en investeringsfråga så måste kommunstyrelsen öppna plånboken först. Men kultur- och fritidschefen fick även i uppdrag att se om det finns några outnyttjade regleringspengar som man kan använda sig av.

Kommunchefen Anders Andersson, som också sett över ärendet, har sammanställt att det behövs renovering till ett värde av 100 000 kronor per omklädningsrum. Han föreslår i sin utredning att kommunen gör detta och sedan överlåter omklädningsrummen till IFK Strömsund, samt att kommunen sluter nyttjandeavtal med idrottsföreningen.