Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen kräver god hygien på Krogstråket

Årets Krogstråk innebär inte bara öl och cider i stora mängder.

Det serveras också en hel massa god mat.

Annons

Östersunds kommun vill undvika att halva stan drabbas av magsjuka. Därför är hälsoskyddsinspektörer ute och granskar de olika ställena.

Men det handlar inte om någon test av var den godaste maten är enligt kommunens hemsida.

Utan inspektionerna riktar "bara" in sig på om matställena håller god hygienmässig standard.

– Man kan känna sig lugn. Vi släpper inte i väg en anläggning som inte är godkänd hygienmässigt, säger hälsoskyddsinspektör Daniel Fackel i ett pressmeddelande.

Några krav som ställs på årets matställen:

• Ytorna ska vara lätta att rengöra

• Väl tillslutna anläggningar för att inte släppa in skadedjur

• Kylar och frysar måste ha rätt temperatur så att maten inte står och blir ohygieniska bakteriehärdar.

Dessutom ordnar Storsjöyran AB tillsammans med Östersunds kommun informationsträffar för krögarna så att de vet vad som gäller.

Mer läsning

Annons