Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen känner inte till några avfallsproblem

Kommunen har inte fått indikationer på att det skulle vara problem vid återvinningsstationerna, eller att behållarna fylls med avfall som rätteligen ska vara på återvinningscentralerna.

– Inte som jag känner till, säger Tord Engström.

LT redovisade igår problem som uppstått vid återvinningsstationen i Strömsund, med överfulla behållare och mängder av avfall bredvid. En orsak som spekulerades i var de neddragna öppettiderna på återvinningscentralerna. Artikeln har föranlett boende i både Backe och Rossön att meddela att det ser lika illa ut hos dem.

Tord Engström på Strömsunds kommun har inte fått några indikationer på att det skulle vara problem, vare sig med det ena eller det andra:

– Jag är bara ersättare under V/A-chefens semester. Han kanske har tagit emot klagomål, men inget som jag känner till, och inget har kommit mig till del under den här tiden. Det är FTIAB som ansvarar för stationerna.

Peter Ingvarsson på FTIAB (Förpacknings- och Tidningsinsamlingen) säger att de har avtal med kommunen angående uppstädning av återvinningsstationerna.

– Det är riktigt, säger Tord Engström. Vi får en viss ersättning för att hålla snyggt på återvinningscentralerna. Men det är FTIAB som säger till när vi måste åka ut och städa. Det är ingen därifrån som tagit kontakt med mig i alla fall.

Han tror inte att de minskade öppettiderna på återvinningscentralerna är orsak till de fulla kärlen:

– Efter vad jag har hört så är det ju sådant som ska vara på återvinningsstationen, förpackningar och sådant, som läggs bredvid när containern är full. Men blir det för fullt så bör man ju tömma dem oftare.