Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen JO-anmäls för trädras över villa

Flera av grannens 20 meter höga träd föll över hennes hus. Nu JO-anmäler husägaren kommunens ansvariga.

Det var i vintras som flera träd rasade och skadade en fastighet i länet. Och raset kom knappast oväntat enligt en anmälan som husägaren nu har gjort till JO.

Träden ska ha stått nära tomtgränsen och trots att husägaren under flera år har påpekat för grannen att träden, som var rötskadade och upp till 20 meter höga och borde säkerhetsfällas, ska ingenting ha hänt.

Så här har husägaren skrivit till ansvariga på kommunen:

"Vi anser att träden är en säkerhetsrisk och olägenhet då de kan falla på vår tomt och över vårt hus. Tre träd har redan fallit varav två över vårt hus. Försök till kontakt med de aktuella grannarna har gjorts med telefon, fax och lappar på deras grind i syfte att påtala säkerhetsriskerna. Försöken har varit resultatlösa".

Fast kommunens ansvariga ser inte ärendet som någon kommunal angelägenhet och har avskrivit det.

Därför JO-anmäler husägaren kommunen:

"I huvudsak anser vi att samhällsbyggnadskontorets personal till stor del är ansvariga för att de sjuka träden föll över vårt hus. Detta orsakades genom upprepade fall av underlåtelse att hantera ett ärende som faller under deras lagområde. Flera sjuka och höga träd utgör fortfarande en fara för vårt hus och därmed vår även egen säkerhet varför vi anser att de resterande sjuka och höga träden måste tas bort snarast".