Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen har ställt frågan om fria bussresor

Några fria busskort har aldrig funnits för elever i Bräcke kommun. Men nu har frågan ställts till Länstrafiken vad det skulle kunna kosta.

– Jag har inte fått svar än, säger Jörgen Persson (S).

Annons

I LT:s artikel om elevrådet på Gällö skola, som hade skrivit till Bräcke kommun och kritiserat fördelningen av busskort, förekom en felaktig uppgift. Det stod att alla elever på skolan tidigare hade fria bussresor.

– Jag har jobbat i Bräcke kommun i tio år och vad jag vet har vi aldrig haft fria busskort. Ingen kommun har haft det innan Åre kommun började med det, säger Jörgen Persson (S), ansvarig för skolfrågor i kommunstyrelsen.

Bräcke kommun har hållit sig till lagen som säger att alla som bor mer än sex kilometer från skolan har rätt till skolskjuts. För några veckor sedan ställde Jörgen Persson frågan till Länstrafiken vad det skulle kosta att införa fria bussresor för alla elever.

– Vi väntar på det svaret. Så får vi se om det är en rimlig prislapp, om vi mäktar med det, säger Jörgen Persson.

De elever på Gällö skola som inte bor längs busslinje 127 får taxi till skolan, men vissa av dem får även busskort enligt elevrådet på Gällö skola. Det är inget Jörgen Persson känner till.

– Så ska det inte vara, då är det någon som har hanterat det fel. Jag har aldrig hört talas om det. Man har rätt till skolskjuts, antingen taxi eller om man åker med linjetrafiken. Man kan inte få båda delarna.