Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Kommunen har inte varit intresserad""

Kommunen säger nej till ett nytt kulturhus. Det får Björn Höglund, som engagerat sig i frågan, att reagera.

– Det är ganska uppenbart att majoriteten av kommunen inte har varit intresserad att bygga ett kulturhus.

Björn Höglund är engagerad i nätverket Startskott, som har jobbat för att få till ett kulturhus i Östersund. Han är inte imponerad över kommunens utredning.

– Jag tror inte att de har förstått vikten av ett kulturhus på det sättet vi har presenterat det. De har hörsammat våra första krav på en lokal byggd för akustisk musik, vilket vi är tacksamma för. Men debatten har växt till så mycket mer, säger Björn Höglund.

I en artikelkommentar på ltz.se skrev du att vi bor i en "kulturfientlig kommun".Vad menar du?

– Jag tycker att det är uppenbart när man hör de argument som AnnSofie Andersson och Bengt Marsh har lagt fram angående Melodifestivalen. Det finns inte plats för sådant i deras handlingsplan som är Vinterstaden. Det är antingen eller. Det är inskränkt och farligt att tänka så.

Att satsa på att anpassa Storsjöteatern för kulturen ger inte Björn Höglund heller mycket för.

– Att se över befintliga lokaler var vårt ursprungliga förslag – inte nödvändigtvis ett nybygge. Personligen tycker jag att Storsjöteatern borde restaureras ändå och användas parallellt med ett nybygge. Östersund förtjänar fler lokaler.

I utredningen står att Kulturskolans och Länskulturens lokaler inte bör omfattas när behovet ses över.

– Det bevisar att de inte har lyssnat på något av det vi har sagt. De har inte tagit åt sig den debatt som har varit, säger Björn Höglund.

Han hoppas nu att någon politiker ska ta över frågan om ett kulturhus och göra det till en valfråga.

– Det som krävs nu är inte mer engagemang av oss – alla argument finns redan.