Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen ger pengar till Kvinnojouren

Det har varit många turer kring finansieringen av Kvinnojouren. Nu går Östersunds kommun in med pengar i verksamheten.

Annons

Kvinnojourens finansiering har säkrats över 2015 med bidrag på 675 000 kronor från Regionförbundets primärkommunala nämnd, som LT berättade om i maj. Nu kommer mer ekonomisk hjälp, denna gång från Östersunds kommun. Socialnämnden i kommunen då kommunen går in med 378 829 kronor i bidrag för verksamheten för 2015. Dessutom kommer kommunen gå in med ungefär en miljon för att finansiera den länsövergripande verksamheten Centrum mot våld. Detta förväntas socialnämnden besluta på sammanträdet nästa onsdag. Finansieringarna sker till stor del med organisationsbidrag.

Finansieringsplanen för 2015 är att länets kommuner tillsammans ska gå in med 2,2 miljoner till Centrum mot våld och 800 000 till Kvinnojouren. Till Kvinnojouren tillkommer de 675 00 kronor som Regionförbundet har beslutat att tillföra.